Moja propozycja na halloweenową przystawkę lub kolację - jajka z pająkami. Ten przepis (o ile w ogóle można go nazwać przepisem) na pewno znacie. Trick tkwi w dekoracji ;) Wyglądają bardzo efektownie i strasznie - szczególnie dla takich osób jak ja, które nie przepadają za tymi owadami :p Bardzo, bardzo polecam! Zwłaszcza, że przygotowanie to tylko kilka minut ;)
Składniki:
- jajka
- majonez
- czarne oliwki
- natka pietruszki lub szczypiorek
Jajka w preferowanej ilości ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Obrać, wystudzić. Przekroić na pół. Udekorować majonezem - ja przekładam go do szprycy lub rękawa cukierniczego i robię kleksy. Część oliwek przekroić na pół - to korpus pająka, inne pociąć na paseczki - a'la odnóża. Udekorować jajka - jak na zdjęciach, albo i straszniej ;) Można ozdobić szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Podobne przepisy:
Ciasto Dyniowe z Kremem i Migdałami - najlepsze
Palce Zielonej Wiedźmy (Ciasteczka ze Szpinakiem)
Palce Wiedźmy
Ciasto Drożdżowe z Dynią i Orzechami
Muffinki Dyniowe z Kruszonką Owsiano-Orzechową
Babeczki Marchewkowe z Kremem Serkowym
Babeczki Sowy
Cmentarne Muffiny z Niespodzianką
Sernik Śmietankowo-Dyniowy
Kopiec Ś.P. Kreta
Kruche Pająki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)