Co powiecie na delikatną waniliową kawę z mocno spienionym mlekiem,
kruchymi, malinowymi bezami i nutką kokosa? Poprawcie sobie popołudniowy
nastrój w 4 minuty.
Składniki:
- 2 łyżeczki ulubionej kawy
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 250 ml wody
- 1/2 szklanki mleka
- 2 / 3 kruche malinowe bezy
- 1 łyżeczka wiórków kokosowych
Dobrze schłodzone mleko przelać do spieniacza, dodać jedną łyżeczkę cukru waniliowego i ubijać do uzyskania sztywnej piany. Odstawić na 1 minutkę. W tym czasie przygotować większą filiżankę (około 350 ml.). Wsypać kawę i zalać gorącą wodą. Na wierzch przełożyć spienione mleko. Przygotowane wcześniej bezy pokruszyć na wierzchu pianki, posypać wiórkami kokosowymi.
Kocham !
OdpowiedzUsuń