Menu górne

Waniliowa Kawa z Malinowymi Bezami


Co powiecie na delikatną waniliową kawę z mocno spienionym mlekiem, kruchymi, malinowymi bezami i nutką kokosa? Poprawcie sobie popołudniowy nastrój w 4 minuty.

 Składniki:
  • 2 łyżeczki ulubionej kawy
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 250 ml wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 / 3 kruche malinowe bezy
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych


Dobrze schłodzone mleko przelać do spieniacza, dodać jedną łyżeczkę cukru waniliowego i ubijać do uzyskania sztywnej piany. Odstawić na 1 minutkę. W tym czasie przygotować większą filiżankę (około 350 ml.). Wsypać kawę i zalać gorącą wodą. Na wierzch przełożyć spienione mleko. Przygotowane wcześniej bezy pokruszyć na wierzchu pianki, posypać wiórkami kokosowymi. 

1 komentarz: