Menu górne

Caramel Caffe Macchiato


Mocno karmelowa, delikatna kawa z mocno spienionym waniliowym mlekiem (smakuje jak bita śmietana). Z nią od razu robi się cieplej i przytulniej :)


Składniki:
3/4 szklanki mleka zagotować. Dodać sos karmelowy i dobrze wymieszać. Przelać do wysokiej szklanki. Ostrożnie dodać świeżo przygotowane, gorące espresso. Resztę zimnego mleka spienić przy pomocy spieniacza z cukrem waniliowym do mleka. Wyłożyć na gorącą kawę.
 

3 komentarze:

  1. Przepyszna nawet po 22.00 :D nie usnę ale nie mogłam się oprzeć jak to zobaczyłam. Zrobiłam z sosem karmelowym według Pani przepisu. Pychotki

    OdpowiedzUsuń
  2. Ładna i bardzo smaczna :) zaszalałam i podałam z bitą śmietaną ... nikt się nie obraził :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ewidentnie moja ulubiona kawa na równi z tą raffaello :-)

    OdpowiedzUsuń