Menu górne

Raffaello Caffe Macchiato


Obsypana kokosowo-migdałowymi bezami świeżo zmielona kawa z mleczkiem skondensowanym pod pianką z mocno spienionego kokosowego mleka, które smakuje jak bita śmietana... kocham takie zimowe poniedziałki. Bardzo polecam!


Składniki:
Dobrze schłodzone mleko spienić przy użyciu spieniacza na gęstą piankę. Dodać 1 łyżeczkę mleczka skondensowanego i syropu kokosowego - delikatnie zamieszać. Gorącą, świeżo zaparzoną kawę również osłodzić 1 łyżeczką mleczka skondensowanego i syropu kokosowego, po czym natychmiast przełożyć ubitą mleczną piankę. Posypać bezami i polać mleczkiem skondensowanym.

3 komentarze:

  1. Zakochałam się w pani blogu. Piekę i piekę i nie mogę się opanować. A teraz jeszcze popijam tę rozkoszną kawę. Polałam syropem waniliowym bo nie miałam mleczka, ale kolejna i kolejna i kolejna już będzie z nim.

    OdpowiedzUsuń
  2. Po całym dniu należy mi się jak nic :D nowa ulubiona kawa

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam i ostrzegam ze filiżanka szybko robi się pusta!

    OdpowiedzUsuń