
Delikatna w smaku, zimowa kawa pistacjowa. Słodyczy dodaje jej rewelacyjny pistacjowy krem z białą czekoladą i mleczko skondensowane. Jest nieziemska. Doskonała o każdej porze. Idealna na zimowe wieczory spędzane z najbliższymi przy kominku. Bardzo, bardzo polecam.
*ostatnio to moja ulubiona kawa ;)
Składniki na Pistacjowe Cappucinno:- 250 ml ulubionej czarnej kawy (u mnie to kawa sypana z ekspresu)
- 80 ml mleka 2% lub bita śmietana
- 1 łyżeczka kremu pistacjowego z białą czekoladą (przepis poniżej)
- 1-2 łyżeczki mleczka skondensowanego słodzonego
- starte pistacje do dekoracji
Składniki na krem pistacjowy:
- 300 g pistacji bez soli
- 50 g białej czekolady
- 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
- sól
Wygląda obłędnie :D kocham pistacje i dziś będę robić :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Pani bloga :) kawa jest nieslychanie dobra. To polaczenie z pistacjami uzaleznia. Krem jest pyszny. Jem tez sam ze sloiczka.
OdpowiedzUsuńPomysł z pistacjami odmienił moje życie :-) w innej wersji za nimi nie przepadam tzn nie wiem do czego używać a jeść to bym mogła paczkę na raz. Nie wiem jak to możliwe ale ta kawa zaspokaja mój apetyt na nie. Pistacjowy nagroda!
OdpowiedzUsuńTeż kocham tą kawę a krem mogłabym jesc lyzkami
OdpowiedzUsuń