
Dziś przepis na kruche śmietankowe ciasteczka z nadzieniem owocowym.
Mają delikatną, piaskową strukturę, ale nie rozpadają się. Przygotowanie ciasteczek jest proste i bardzo szybkie - chociaż wymaga ubrudzenia rąk - ale to przecież dodatkowa zabawa!
Surowa masa lekko się lepi, ale zwilżając dłonie w wodzie poradzicie sobie z nią bez problemu.
A warto.
Przekonacie się kiedy poczujecie piękny zapach wydobywający się z piekarnika podczas pieczenia. Wyglądają ślicznie i smakują bosko z herbatą lub kawą.
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanki mąki ziemniaczanej
- 4 żółtka
- 1/3 szklanki śmietanki 30%
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g masła
- 2/3 szklanki cukru pudru (lub mniej)
- 1 budyń śmietankowy
- marmolada truskawkowa / różana / wieloowocowa

Niesamowicie urocze! :)
OdpowiedzUsuńPychotki
OdpowiedzUsuńProste i smaczne
OdpowiedzUsuńI feel that is one of the most significant info
OdpowiedzUsuńfor me. Annd i am satisfied reading your article.
However wanna observation on some common things,
The website style is perfect, the articles is inn point of fact excellet :
D. Just right task, cheers
Prztpominają mi ciastka ryzowe ale tylko z wygladu. W smaki Pani ciasteczka bezkonkurencyjnie wygrywają.
OdpowiedzUsuńŚlicznotko- tak moja żona je nazywa :) bardzo dobre do herbatki
OdpowiedzUsuń