
Bez dobrej kawy dziś się nie obędzie.. a co dopiero bez najlepszej kawy :)
Kawa z Migdałową Posypką, Sosem Toffi, Spienionym Mlekiem i Bitą Śmietaną ...
Kawa z Migdałową Posypką, Sosem Toffi, Spienionym Mlekiem i Bitą Śmietaną ...
Wygląda jak deser, a ma mniej więcej 60 kcal ;)
Piję taką kawę w różnych odsłonach kilka razy dziennie codziennie.
Mocna, aromatyczna, wyraźna w smaku kawa z delikatnym, lekkim i słodko chrupiącym akcentem. Bardzo Wam polecam!


Składniki na 1 dużą Kawę Migdałową (około 350 ml):
- podwójne espresso + woda
- 50-70 ml dobrze schłodzonego mleka 2%
- 1 mała łyżeczka sosu Toffi (tutaj przepis)
- migdałowa posypka (tutaj przepis)
- 1 mała łyżeczka syropu migdałowego (lub więcej, ja nie lubię słodkiej kawy, czasem pomijam syrop ;)
- bita śmietanka w sprayu (dobrej firmy)

*Bardzo polecam także w wersji mrożonej z kruszonym lodem :) Espresso należy przygotować wcześniej i wystudzić. Dolać trochę zimnej wody i zblendować z lodem. Reszta tak samo ;)
Spróbujcie także:
Była pyszna i zaraz robię drugą :D
OdpowiedzUsuńTaka piękna, że aż trudno uwierzyć, że zrobiona tak szybko :)
OdpowiedzUsuńPyszna z domowym sosem na mleku. Kawa nie słodka ze słodkim wykonczeniem. Super, dzięki za przepis i czekam na kolejne nowości
OdpowiedzUsuńMi wyszło dokładnie 57 kcal :-) a zaspokaja ochotę na słodkie i kawę :-)
OdpowiedzUsuńJuż mi ślinka cieknie na taką kawę:D Prezentuje się genialnie, na pewno też jeszcze lepiej smakuje
OdpowiedzUsuńJest w czym wybierać :-)
OdpowiedzUsuńKawa migdałowa bardzo ciekawe połączenie smaków. Na pewno prawdziwym koneserom kawy będzie smakować.Kawa powinna nam towarzyszyć nie tylko w domu o poranku, ale również w pracy, aby pobudzić nas do działania. Dlatego wiele firm korzysta z ofert dla biznesu, dzięki czemu ich pracownicy mogą cieszyć się smakiem pysznej kawy.
OdpowiedzUsuńJako specjaliści od kawy, jesteśmy pod wrażeniem.
OdpowiedzUsuń