Menu górne

Mleczna Zupa z Nutą Karmelową


Zupka idealna na śniadanie jak i na kolacje.
 Lekka, delikatna, zdrowa i szybka w przygotowaniu zupka mleczna z lanymi kluseczkami i kawalkami Toffee Cinder!



Składniki na 2 porcje:
Do miski wbić jajka, dodać jedną szczyptę soli, wodę, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Konsystencja powinna przypominać gęstą śmietanę. W garnuszku zagotować mleko z małą szczyptą soli. Wlewać powoli przerywanym strumieniem masę jajeczną lub dodawać łyżeczka po łyżeczce tworząc niewielkie kluseczki. Delikatnie co jakiś czas zamieszać podczas wlewania ciasta. Doprowadzić do wrzenia, gotować około 1 minuty. Przelać do miseczek. Na wierzch pokruszyć Toffee Cinder. 


6 komentarzy:

  1. W jakiej ilości wody lub mleka można rozpuścić dane składniki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest podane w przepisie (chodzi o lane kluski?) - dodaje się łyżkę wody.

      Usuń
  2. A no tak zeczywiscie przeprasza nie zauważyłam tej łyżki wody myślałam że trzeba poprac z tych składników co są w nawiasie że pół na pół można z wodą

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiem dlaczego nie może mi otowrzyn tego przepisu z linku na tofi cinder

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już powinno działać, ale wstawiam link i tutaj

      https://natomamochote.blogspot.com/2016/02/toffee-cinder.html

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz :)