Dziś szybka w przygotowaniu przekąska - idealna do filmu, na imprezę, czy tak po prostu do pochrupania w wolnej chwili. Domowe nachos przygotowywane z placków tortilli są proste w wykonaniu, smaczne i bardzo chrupiące. Pieczone w piekarniku mają też mniej kalorii niż ta bardziej oryginalna wersja - smażona na głębokim oleju. Ostatnio ten przepis to hit internetu, ale czy smakują jak prawdziwe nachos? Według mnie to coś pomiędzy nimi, a krakersami ;) U mnie w wersji paprykowej, jedne z większą ilością, inne z mniejszą. Wy śmiało możecie kombinować i z innymi przyprawami. Jeśli chodzi o ich solenie - sprawdziłam dwie wersje, sól dodane do mieszanki paprykowej i osobne solenie tuż przed pieczeniem. Wygrywa opcja nr 2, z solą himalajską z młynka :)
Składniki:
- 4 tortille
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej
- 2 łyżki oleju
- 1/3 łyżeczki soli (albo posolić po prostu na końcu, solą himalajską z młynka)
Hamburgery Amerykańskie
Domowe Hot Dogi - Najlepsze
Przekąski z Tortilli
Najlepsza Pizza na Cienkim i Chrupiącym Cieście
Pizza Hawajska
Pizza Capriciosa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)