Menu górne

Przekąski z Tortilli


 
Pyszne, szybkie i łatwe w przygotowaniu małe Koreczki z Tortilli. 
Od kiedy spróbowałam ich u mojej koleżanki (dziękuję Aniu!)- zakochałam się w tym pomyśle na przepyszną przekąskę. 
W mojej wersji są to placki Tortilla nadziewane szynką, parówką lub mięsem z kurczaka, z dodatkiem sera żółtego, ogórka, pomidora czy innych warzyw, maczane w sosie czosnkowym, serowym, tysiąca wysp lub meksykańskim obłędnie smakują i sprawiają, że szybko wyciąga się rękę po kolejny kawałeczek. Takie Mini Tortille / Mini Wrapy idealnie sprawdzą się na imprezach czy przyjęciach. 
Bardzo Polecam :)





Składniki:
  • 4 placki Tortilla
  • 8 plasterków szynki lub 4 parówki
  • 8 plasterków sera
  • 1 pomidor
  • 1/2 zielonego surowego ogórka
  • mix sałat
  • sos meksykański (tutaj przepis) - można użyć ewentualnie przecieru pomidorowego / ketchupu
Podgrzać pierwszy placek tortilla - około 20 s. w mikrofali. Posmarować tortillę sosem meksykański, ułożyć na całej długości 2 plasterki szynki (lub 1 podgrzana parówka), 2 plasterki sera, 3 plasterki pomidora, garstkę mixu sałat. Wzdłuż ciasno zwinąć tortillę tworząc rulonik. Odkroić początek i koniec (można zjeść ;) - pozostałą część pokroić na niewielkie kawałki. W każdy kawałek wbić wykałaczkę i ozdobić ogórkiem, oliwką lub papryką. W ten sposób przygotować pozostałe placki tortilla.
Podawać z sosami:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz