Menu górne

Sos Czosnkowy


Niezastąpiony do pizzy, tostów, zapiekanek, dań z grilla, Tortilli, różnego rodzaju mięs czy ryb, frytek, a także pieczonych ziemniaków w ognisku. Doskonały, o idealnej konsystencji, lekki, wyrazisty, a przygotowanie do zajmuje 3 minuty. Bardzo polecam!

Składniki na Sos Czosnkowy:
  • 4 ząbki czosnku
  • liście świeżego oregano (lub oregano suszone)
  • 3/4 jogurtu naturalnego (używam Pilos)
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • ewentualnie szczypiorek
Do miski dodać jogurt, majonez, posiekane liście oregano, przeciśnięte ząbki czosnku - wymieszać. Doprawić solą. Ewentualnie dodać posiekany szczypiorek. Odstawić do lodówki na 20 minut.


Spróbuj także:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz