


Dziś klasyka i tradycja sama w sobie :)
Przepis na panierowane piersi z kurczaka z płynnym masłem w środku - czyli klasyczne devolaye. Niezwykle soczyste mięso, chrupiąca panierka i aromatyczne masło wypływające z środka po przekrojeniu to propozycja na prosty, efektowny obiad, któremu trudno się oprzeć. Wykonanie jest proste i wcale nie potrzeba żadnych wykałaczek :)
Przepis na panierowane piersi z kurczaka z płynnym masłem w środku - czyli klasyczne devolaye. Niezwykle soczyste mięso, chrupiąca panierka i aromatyczne masło wypływające z środka po przekrojeniu to propozycja na prosty, efektowny obiad, któremu trudno się oprzeć. Wykonanie jest proste i wcale nie potrzeba żadnych wykałaczek :)

- 4 piersi z kurczaka
- 4 łyżeczki masła dobrej jakości! (lub więcej, zależy jak duże są filety)
- sól
- mąka pszenna
- bułka tarta (używam domowej)
- 2-3 duże jajka
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie, jeśli lubicie)
- natka pietruszki

Wstawić do zamrażarki na 30 min. Po wyjęciu wrzucać na mocno rozgrzany olej. Po chwili można zmniejszyć moc panika. Smażyć do zarumienienia z obu stron, około 6-7 minut.
*Olej powinien sięgać prawie do połowy wysokości kotletów.
Podawać posypane natką pietruszki - z ziemniakami, koperkiem i ulubioną surówką.
Podobne przepisy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)