Menu górne

Pasta Pieczarkowa


Bardzo smaczna, delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu, niemalże dwuskładnikowa sałatka. 
Moja mama robiła kiedyś podobną pastę do faszerowania jajek. 
Farsz był tak dobry, że wyjadałam go zostawiając wydrążone białka. 
Tak narodził się pomysł na tą sałatkę, która jest połączeniem pysznego farszu i białek. Robię ją bardzo często, a teraz dzielę się tym przepisem i z Wami. Na prawdę warto spróbować ;)

Składniki:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 5 jajek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • 1/2 puszki groszku
  • kilka kropelek soku z cytryny 

Pieczarki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, skropić kilkoma kropelkami soku z cytryny. Wystudzić. Ugotowane na twardo, ostudzone jajka i pieczarki pokroić w małą kostkę. Posiekać drobno szczypiorek. Dodać groszek, wymieszać wszystkie składniki i połączyć z majonezem. Doprawić solą do smaku. Przed podaniem schłodzić minimum 2 godz. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz