Menu górne

Pasta Jajeczna z Serem


Niezwykle smaczna, łatwa i szybka w przygotowaniu, wyrazista, ale nie ciężka (z dodatkiem jogurtu zamiast majonezu!), 
idealna na śniadanie, kolacje czy różnego rodzaju przyjęcia.
 To zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek. 
Do jej przygotowania wystarczy zaledwie parę składników. 
Na prawdę warto wypróbować, polecam !
 
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3/4 jogurtu naturalnego (lub jeśli wolicie 2 łyżki majonezu)
  • mała kostka sera żółtego, około 200 g
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 3-4 ząbki czosnku (lub więcej jeśli tak jak ja kochacie czosnek..)
  • sól
  • mała cebulka (opcjonalnie)
4 jajka pokroić w małą kostkę, a dwa ugnieść widelcem na papkę. Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Szczypiorek pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, następnie dodać jogurt naturalny. Doprawić solą. Schłodzić przed podaniem przez minimum 2 godziny.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam! Też dodałam więcej czosnku a co :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja ulubiona sałatka. W święta znikła w oka mgnieniu

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacyjna. W święto jajek obowiązkowa. Nie do znudzenia.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jedzmy czosnek! Bardzo lubię tą pastę, jest u mnie bardzo często. Pyszna

    OdpowiedzUsuń
  5. Czasem wszystko się może wydarzyć.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz :)