Menu górne

Toffee Coffee Lover

 
Coś dla prawdziwych wielbicieli kawy, delikatnej mlecznej pianki obsypanej chrupiącymi kawałkami Toffee Cinder uwieńczonych sosem karmelowym... trudno poprzestać na jednej filiżance. To jedna z kaw, którą piję najczęściej. Bardzo, bardzo polecam.





Składniki:
  • 2 łyżeczki ulubionej kawy
  • 200 ml wrzącej wody
  • 80-100 ml zimnego mleka 2%
  • 2 kawałki Toffee Cinder (tutaj przepis)
  • 1 - 2 łyżeczki syropu Toffee (syrop barmański)
  • sos Toffee / Caramel
Dobrze schłodzone mleko wlać do spieniacza (ważne, aby mleko było bardzo zimne, tylko wtedy idealnie się ubije, co więcej smakiem i konsystencją będzie przypominać bitą śmietanę), dodać łyżeczkę syropu i ubić na sztywną piankę. Odstawić na 1 minutę. W tym czasie zalać kawę wrzącą wodą. Na wierzch przełozyć piankę, pokruszyć 1 lub dwa kawałki (w zależności od ich wielkości) Toffee Cinder, polać sosem Toffee lub Caramel.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz