Pyszna, esencjonalna domowa zupa pomidorowa. Tradycyjny smak dzieciństwa i drugie życie rosołu ;) Najczęściej robimy ją właśnie w ten sposób. Dobrze przygotowany rosół jest najlepszą bazą dla pomidorowej. Mięsny, esencjonalny wywar, dobrej jakości przecier pomidorowy i śmietanka. Połowa mojej rodziny woli ją z makaronem domowej roboty, a reszta z ryżem. A wy z czym wybieracie? ;)
Składniki:
- wywar z rosołu - (Przepis na Rosół tutaj)
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego lub 500 ml przecieru pomidorowego z tego przepisu
- 300 ml śmietany 18% lub 250 ml śmietanki 30%
- ryż lub makaron domowy z tego przepisu
Mięsny wywar zagotować. Dodać koncentrat lub przecier. Wymieszać. Śmietankę przelać do miski, dodać 1 łyżkę wazową gorącego wywaru - energicznie wymieszać. Dodać zahartowaną śmietankę do zupy - wymieszać. Podgrzewać na małym ogniu prawie do zawrzenia. Podawać z ryżem lub domowym makaronem.
Podobne przepisy:
Esencjonalny Rosół - jak u Babci (Bez Ulepszaczy)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)