Menu górne

Zupa Pomidorowa

 

Pyszna, esencjonalna domowa zupa pomidorowa. Tradycyjny smak dzieciństwa i drugie życie rosołu ;) Najczęściej robimy ją właśnie w ten sposób. Dobrze przygotowany rosół jest najlepszą bazą dla pomidorowej. Mięsny, esencjonalny wywar, dobrej jakości przecier pomidorowy i śmietanka. Połowa mojej rodziny woli ją z makaronem domowej roboty, a reszta z ryżem. A wy z czym wybieracie? ;)

 

 

Składniki:

  • wywar z rosołu - (Przepis na Rosół tutaj)
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego lub 500 ml przecieru pomidorowego z tego przepisu
  • 300 ml śmietany 18% lub 250 ml śmietanki 30% 
  • ryż lub makaron domowy z tego przepisu

Mięsny wywar zagotować. Dodać koncentrat lub przecier. Wymieszać. Śmietankę przelać do miski, dodać 1 łyżkę wazową gorącego wywaru - energicznie wymieszać. Dodać zahartowaną śmietankę do zupy - wymieszać. Podgrzewać na małym ogniu prawie do zawrzenia. Podawać z ryżem lub domowym makaronem.


 Podobne przepisy:

 Esencjonalny Rosół - jak u Babci (Bez Ulepszaczy)

 
Domowy Makaron Jajeczny według przepisu Dziadka
 
 

Makaron Domowy (wg przepisu mojej mamy)
 

 

Rosół z Koguta i Wołowiny (Bez Ulepszaczy)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz :)