Niezastąpiony do pizzy, tostów, zapiekanek, dań z grilla, Tortilli, różnego rodzaju mięs czy ryb, frytek, a także pieczonych ziemniaków w ognisku. Doskonały, o idealnej konsystencji, lekki, wyrazisty, a przygotowanie do zajmuje 3 minuty. Bardzo polecam!
Składniki na Sos Czosnkowy:
- 4 ząbki czosnku
- liście świeżego oregano (lub oregano suszone)
- 3/4 jogurtu naturalnego (używam Pilos)
- 1 łyżka majonezu
- sól
- ewentualnie szczypiorek
Do miski dodać jogurt, majonez, posiekane liście oregano, przeciśnięte ząbki czosnku - wymieszać. Doprawić solą. Ewentualnie dodać posiekany szczypiorek. Odstawić do lodówki na 20 minut.
Spróbuj także:
Spróbuj także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)