Kawa z Plastrem Miodu :) O tak! Coś dla prawdziwych wielbicieli kawy, delikatnej mlecznej pianki obsypanej chrupiącymi kawałkami Toffee Cinder uwieńczonych sosem karmelowym...
Bardzo, bardzo polecam.
Bardzo, bardzo polecam.
- 2 łyżeczki ulubionej kawy
- 200 ml wrzącej wody
- 80-100 ml zimnego mleka 2%
- 2 kawałki Toffee Cinder (tutaj przepis)
- 1 łyżeczka syropu Toffee (syrop barmański, można pominąć)
- sos Toffee / Caramel (tu przepis)
Dobrze schłodzone mleko wlać do spieniacza (ważne, aby mleko było bardzo zimne, tylko wtedy idealnie się ubije, co więcej smakiem i konsystencją będzie przypominać bitą śmietanę), dodać łyżeczkę syropu i ubić na sztywną piankę. Odstawić na 1 minutę. W tym czasie zalać kawę wrzącą wodą. Na wierzch przełozyć piankę, pokruszyć 1 lub dwa kawałki (w zależności od ich wielkości) Toffee Cinder, polać sosem Toffee lub Caramel.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)