Menu górne

Kawa z Toffee Cinder

 
Kawa z Plastrem Miodu :) O tak! Coś dla prawdziwych wielbicieli kawy, delikatnej mlecznej pianki obsypanej chrupiącymi kawałkami Toffee Cinder uwieńczonych sosem karmelowym...
 Bardzo, bardzo polecam.

Składniki:
Dobrze schłodzone mleko wlać do spieniacza (ważne, aby mleko było bardzo zimne, tylko wtedy idealnie się ubije, co więcej smakiem i konsystencją będzie przypominać bitą śmietanę), dodać łyżeczkę syropu i ubić na sztywną piankę. Odstawić na 1 minutę. W tym czasie zalać kawę wrzącą wodą. Na wierzch przełozyć piankę, pokruszyć 1 lub dwa kawałki (w zależności od ich wielkości) Toffee Cinder, polać sosem Toffee lub Caramel.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz :)