Zapraszam po przepis na Śledzie w marynacie Koperkowo-Pietruszkowej. Niezwykle aromatyczne, intensywne w smaku - rewelacyjne!
Z dodatkiem podsmażonej cebuli nabierają charakteru. Idealne na święta i imprezy.
Przygotowanie zajmuje tylko chwilkę i jest bardzo łatwe.
Przygotowanie zajmuje tylko chwilkę i jest bardzo łatwe.
Nie spodziewałam się, że aż tak nam zasmakują.
Bardzo, bardzo polecam!
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżeczki koperku suszonego
- 3 cebule
- szczypta soli
- szczypta cukru
- oliwa
- 8 filetów śledziowych Matias z oleju lub słonej zalewy
Cebule
pokroić w plasterki i podsmażyć na niedużej ilości oliwy z dodatkiem
szczypty cukru do zarumienienia - krótkie smażenie na najwyższej mocy
palnika. Wystudzić. Natkę posiekać. Filety śledziowe podzielić na porcje
- pokroić w kwadraty. W misce delikatnie wymieszać filety z natką
pietruszki, koperkiem, szczyptą soli i smażoną cebulą. Dodać 1 szklankę
oliwy. Wymieszać. Przełożyć do słoika. Ewentualnie uzupełnić oliwą, tak
aby wszystkie składniki były przykryte. Odstawić na min. 12 godzin w
chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)