Menu górne

Tilapia w Chrupiącej Panierce


Tilapia to chyba jedna z moich ulubionych ryb. Jest to pozbawiona węglowodanów, bogata w białko biała, chuda ryba o niezwykle smacznym mięsie. Filety są praktycznie pozbawione ości. Mięso ryby nie rozpada się, nie nasiąka wodą, idealnie trzyma panierkę i cudownie, bez żadnych problemów się smaży. Jak jej nie kochać? Bardzo polecam!




Składniki:
  • 8 filetów z Tilapii
  • sól
  • mąka pszenna
  • olej
Filety z Ryby opłukać i osuszyć. Posolić każdy kawałek z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filey obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, średniej lub wysokiej mocy panika - z obu stron do zarumienienia. Przełożyć na papierowy ręcznik. Doskonale smakuje z frytkami / pieczonymi ziemniakami, domowymi surówkami i sosami.



http://natomamochote.blogspot.com/p/sosy-dipy.html


Z pysznymi Surówkami:

1. Surówka Pietruszkowo-Porowa (przepis)



2. Surówka z Młodej Kapusty - z Ogórkiem i Kukurydzą (przepis)

http://natomamochote.blogspot.com/2016/06/surowka-z-modej-kapusty-z-ogorkiem-i.html

4 komentarze:

  1. Ale dałaś przepis... sól, mąka, woda wow

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niektórzy przygotowują tą rybę w jajku i bułce. W tej banalnej panierce wychodzi bardzo chrupiąca. To tylko propozycja :) Nie każdy przepis musi być skomplikowany i złożony z długiej listy składników ;) Pozdrawiam

      Usuń
    2. Co ? Za prosto i normalnie ? To polej sobie czekoladą

      Usuń
  2. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz :)