Tilapia to chyba jedna z moich ulubionych ryb. Jest to pozbawiona węglowodanów, bogata w białko biała, chuda ryba o niezwykle smacznym mięsie. Filety są praktycznie pozbawione ości. Mięso ryby nie rozpada się, nie nasiąka wodą, idealnie trzyma panierkę i cudownie, bez żadnych problemów się smaży. Jak jej nie kochać? Bardzo polecam!
- 8 filetów z Tilapii
- sól
- mąka pszenna
- olej
Z pysznymi Surówkami:
1. Surówka Pietruszkowo-Porowa (przepis)
2. Surówka z Młodej Kapusty - z Ogórkiem i Kukurydzą (przepis)
Ale dałaś przepis... sól, mąka, woda wow
OdpowiedzUsuńNiektórzy przygotowują tą rybę w jajku i bułce. W tej banalnej panierce wychodzi bardzo chrupiąca. To tylko propozycja :) Nie każdy przepis musi być skomplikowany i złożony z długiej listy składników ;) Pozdrawiam
UsuńCo ? Za prosto i normalnie ? To polej sobie czekoladą
UsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń