Łatwe ciasto przygotowywane w niedużej niż 3 minuty - tym razem z cukinią, która nadaje mu nieco więcej wilgotności. Ponadto, jej smak jest mało wyczuwalny, a już na pewno nie przeszkadza w delektowaniu si,e tym smacznym deserem.
Składniki na jedną filiżankę:
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 białko
- 3 łyżeczki cukru
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka startej cukinii
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki mleka
Mąkę przesiać z proszkiem. Białko ubić na sztywną pianę, pod koniec dalej ubijając dodać sok z cytryny i cukier. Kiedy kryształki się rozpuszczą powoli dodać olej i mleko - ubijać cały czas. Dodać delikatnie przesianą mąkę z proszkiem, połączyć. Ostrożnie wmieszać cukinię. Ciasto upiec w mikrofali w kubku lub filiżance, czas - około 1 minuta 30 sekund. Oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)