Czas przygotowania ciasta (max. 2 minuty) jest niewspółmierny do jego smaku, który jest niesamowity.
Zupełnie nie spodziewałabym się, że po dosypaniu i wymieszaniu kilku składników, wstawieniu ich na około 1 minutę 30 sekund do mikrofali otrzymam tak smaczne ciasto w kubku.
Koniecznie wypróbujcie! Polecam!
- 1/3 szklanki mleka 2%
- 3 łyżeczki cukru
- 1 i 1/2 łyżki oleju
- 4-5 łyżek mąki (około pół szklanki)
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 i 1/2 łyżki wiórków kokosowych
- garstka jagód
W kubku umieścić mleko, cukier i olej - wymieszać łyżeczką. Dodać przesiana mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe, sok z cytryny - połączyć przy użyciu łyżeczki. Masa nie powinna być rzadka, a raczej bardzo gęstą. Na końcu wmieszać jagody. Wstawić do mikrofali (moc 800W) na 1 minutę i 30 sekund. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem lub jeszcze gorące podawać z gałką lodów waniliowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za komentarz :)