Menu górne

Czekoladowa Kasza


Połączenie różnych rodzajów kasz lub ich odpowiedników w postaci płatków i czekolady to nowe uzależnienie moich kubków smakowych. Zdrowa, bogata w witaminy, białko i błonnik, zdrowa kasza jęczmienna, owsiana, jaglana lub jej odpowiednik w postaci płatków wymieszany z pyszną Nutellą lub Domowym Kremem Czekoladowym (przepis) - smakuje nieziemsko. 
Chociaż zazwyczaj trzymam się pierwszej opcji, tym razem do kaszy jęczmiennej dodałam właśnie Kremu Czekoladowego z Kaszy Jaglanej no chyba więcej kaszy w kaszy już chyba być nie może. Lekki, słodki i dietetyczny deser. Polecam!



Składniki na 4 porcje:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i szczyptą soli. Odcedzić i podzielić na 4 porcje. Gorącą kaszę lub płatki mieszam zazwyczaj z 1 łyżką Nutelli, a tym razem wmieszałam 1,5 łyżki Kremu Czekoladowego z Kaszy Jaglanej. Można na dodać także podawać taki deser z łyżką serka homogenizowanego czy jogurtu - już bez mieszania. Pyszne na gorąco jak i na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz