Menu górne

Tilapia w Chrupiącej Panierce


Tilapia to chyba jedna z moich ulubionych ryb. Jest to pozbawiona węglowodanów, bogata w białko biała, chuda ryba o niezwykle smacznym mięsie. Filety są praktycznie pozbawione ości. Mięso ryby nie rozpada się, nie nasiąka wodą, idealnie trzyma panierkę i cudownie, bez żadnych problemów się smaży. Jak jej nie kochać? Bardzo polecam!




Składniki:
  • 8 filetów z Tilapii
  • sól
  • mąka pszenna
  • olej
Filety z Ryby opłukać i osuszyć. Posolić każdy kawałek z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filey obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, średniej lub wysokiej mocy panika - z obu stron do zarumienienia. Przełożyć na papierowy ręcznik. Doskonale smakuje z frytkami / pieczonymi ziemniakami, domowymi surówkami i sosami.



http://natomamochote.blogspot.com/p/sosy-dipy.html


Z pysznymi Surówkami:

1. Surówka Pietruszkowo-Porowa (przepis)



2. Surówka z Młodej Kapusty - z Ogórkiem i Kukurydzą (przepis)

http://natomamochote.blogspot.com/2016/06/surowka-z-modej-kapusty-z-ogorkiem-i.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz