Menu górne

Koktajl Cinderella


Kolejny pomysł na egzotyczny koktajl przywieziony z tropikalnego afrykańskiego raju. Cinderella czyli Kopciuszek to połączenie soku ananasowego i nektaru z guavy z dodatkiem mleczka kokosowego. Smakuje niesamowicie orzeźwiająco, a przede wszystkim obłędnie smacznie. Swoją nazwę zawdzięcza pewnie temu, że z każdym łykiem dodaje blasku i energii ;)
 Idealne ochłodzenie w upalne dni. Polecam!


Składniki:
  •  50 ml mleczka kokosowego schłodzonego
  • 100 ml soku ananasowego schłodzonego
  • 100 ml nektaru z guavy schłodzonego
  • kostki lodu / kruszony lód
Do szklanki włożyć kostki lodu. Wlać nektar z guavy, a następnie sok ananasowy. Puszką lub butelką z mleczkiem kokosowym wstrząsnąć. Wlać powoli do szklanki tworząc u góry białą chmurkę. Podawać od razu.

1 komentarz: