Ostatnio to moja ulubiona kawa. Do mocno spienionego mleka dodaję łyżeczkę domowego syropu z dyni, mieszam przekładam na gorącą kawę, na wierzch jeszcze lekkie muśnięcie syropem i jestem w dyniowo-waniliowym niebie ...
Ta kawa na długo nie da o sobie zapomnieć. Jest podobna do popularnej Pumpkin Spice Latte, ale ja nie dodaję innych przypraw, według mnie mocno korzenny smak zabija delikatny, przepyszny dyniowy aromat. Bardzo polecam. Zakochacie się w tej kawie :)
Składniki:
- 1/3 szklanki mleka min. 2%
- 2 łyżeczki ulubionej kawy
- 2 łyżeczki syropu dyniowego + trochę na wierzch kawy (przepis TUTAJ)
Kocham sezon dyniowy i kocham ten syrop i kocham ta kawę :) a i kocham ta stronę :)
OdpowiedzUsuńO wiele lepsza niż ze starbu :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie piłam kawy z dynią. Bardzo mi smakuje. Czy można ten syrop mrozić albo dynię? Czuję że nie tylko jesienią będę się tak pobudzać :D
OdpowiedzUsuńsyropu nie mrozimy ;) dynię w kostce lub jako puree jak najbardziej :)
UsuńJestem pod wrażeniem. Bardzo fajny wpis.
OdpowiedzUsuńSuper wpis. Kawa wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuń