Menu górne

Ciasto w Filiżance z Jagodami i Nutą Kokosową



Lekko Cytrynowe Ciasto z Jagodami i Nutą Kokosową - tak doskonałe, że aż nie wiem jak je opisać... - po prostu przepyszne. 
Czas przygotowania ciasta (max. 2 minuty) jest niewspółmierny do jego smaku, który jest niesamowity. 
Zupełnie nie spodziewałabym się, że po dosypaniu i wymieszaniu kilku składników, wstawieniu ich na około 1 minutę 30 sekund do mikrofali otrzymam tak smaczne ciasto w kubku. 
Koniecznie wypróbujcie! Polecam!



Składniki na jedną porcję ciasta w filiżance / kubku:
  • 1/3 szklanki mleka 2%
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 i 1/2 łyżki oleju
  •  4-5 łyżek mąki (około pół szklanki)
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 i 1/2 łyżki wiórków kokosowych
  • garstka jagód
Jako dodatek: cukier puder do posypania / gałka lodów waniliowych

W kubku umieścić mleko, cukier i olej - wymieszać łyżeczką. Dodać przesiana mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe, sok z cytryny - połączyć przy użyciu łyżeczki. Masa nie powinna być rzadka, a raczej bardzo gęstą. Na końcu wmieszać jagody. Wstawić do mikrofali (moc 800W) na 1 minutę i 30 sekund. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem lub jeszcze gorące podawać z gałką lodów waniliowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz