tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post7798257335116033372..comments2024-03-08T07:35:11.518+01:00Comments on Na To Mam Ochotę: Domowy Gęsty Ajerkoniak Paulina z Na To Mam Ochotęhttp://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-2742436723078068312023-03-31T20:38:09.014+02:002023-03-31T20:38:09.014+02:00Powinien być mocny, gęsty - to właśnie przepis na ...Powinien być mocny, gęsty - to właśnie przepis na taki ajerkoniak. Jeśli woli Pan / Pani rzadszy - można dodać troszkę mleka. Jeśli jest za mało słodki, to proponuję najpierw rozpuścić w tym mleku cukier puder dopiero dodać ;)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-15206786828266862612023-03-29T20:03:54.447+02:002023-03-29T20:03:54.447+02:00Mój wyszedl dziś gesty, ale trochę mało słodki i s...Mój wyszedl dziś gesty, ale trochę mało słodki i strasznie mocny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-57481949328771219622022-08-01T09:34:17.205+02:002022-08-01T09:34:17.205+02:00Fajny post, wart polecenia innym bo fajnie się go ...Fajny post, wart polecenia innym bo fajnie się go czyta.<br />WIKAhttp://wodka-bocian.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-18700312807309256282022-01-11T22:15:21.843+01:002022-01-11T22:15:21.843+01:00Ja dodaję jeszcze cukier waniliowy Ja dodaję jeszcze cukier waniliowy Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-31989823649902321162021-01-14T13:49:36.719+01:002021-01-14T13:49:36.719+01:00Doskonały wyszedł. Idealnie gęsty, dzięki!!! Doskonały wyszedł. Idealnie gęsty, dzięki!!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-39942338832058117982021-01-06T17:34:40.549+01:002021-01-06T17:34:40.549+01:00Używałam 95%, najmocniejszego ;) Może za słabo był...Używałam 95%, najmocniejszego ;) Może za słabo były ubite żółtka z cukrem? Ja nigdy nie dodaję mleka, wychodzi wtedy rzadki likier.. wg mnie nie zbyt smaczny.<br />Może zbyt szybko dodawała Pani mieszankę ze spirytusem do masy jajecznej? <br />Z tego przepisu wychodzi na prawdę bardzo gęsty ajerkoniak, ciężko i powoli spływa z łyżeczki. Proszę próbować, w razie czego pytać, chętnie pomogę :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-91412473937290341902021-01-03T17:23:53.629+01:002021-01-03T17:23:53.629+01:00"Prawdziwe" mmoga byc rozne przepisy. Ja..."Prawdziwe" mmoga byc rozne przepisy. Ja akurat cenie to, ze TU mleka nie ma.<br />Paulino, powiedz jakiej mocy spirytusu uzylas(70% jak do nalewek czy 96%).<br />My wyszedl baardzo mocny, owszem, ale nie tak gesty, niestety, a taki byl cel.<br />Dodawalam spirytus zmiksowany z kilkoma lyzeczkami masy lyzeczka po lyzeczce.<br />Masz pomysl (skoro robilas kilka podejsc), co zrobilam nie tak? Dlaczego nie jest gesty ? :(Melahttps://www.blogger.com/profile/13533118553875753102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-70841772198109749302020-12-22T08:04:08.581+01:002020-12-22T08:04:08.581+01:00Wg mnie na 5 żółtek 1/2 szklanki spirytusu to napr...Wg mnie na 5 żółtek 1/2 szklanki spirytusu to naprawdę za dużo :) Prawdziwy przepis to: 12 jaj (żółtka i białka oddzielnie ubite), 1 litr whisky, 0.5 litra Jamajka rum, 0.5 l mleka i 3/4 szkl. cukru i to już jest mocne :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-2695553147769139762020-12-12T20:17:22.555+01:002020-12-12T20:17:22.555+01:003 razy super, nie ma co upepszac, bo ten przepis j...3 razy super, nie ma co upepszac, bo ten przepis jest wspanialy...,, ja rowniez taki dawne temu sporzadałam i zadnego mleka skondensowanego tu nie potrzeba.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07272180822043505597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-39931085402089768772020-12-10T19:10:23.846+01:002020-12-10T19:10:23.846+01:00Wyszedł super. Robiłam po raz pierwszy i jest rewe...Wyszedł super. Robiłam po raz pierwszy i jest rewelacyjny<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02584156109215855632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-42867627642310349262019-11-01T13:01:37.969+01:002019-11-01T13:01:37.969+01:00Wyszło przepysznie :) Wyszło przepysznie :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-14194424717645869792019-04-05T23:53:34.739+02:002019-04-05T23:53:34.739+02:00Jestem fanem likierów i chylę czoła za ten przepis...Jestem fanem likierów i chylę czoła za ten przepis. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-47555687361868543082018-10-31T08:29:58.733+01:002018-10-31T08:29:58.733+01:00Bardzo bardzo gęsty, kremowy i mocny. O taki chodz...Bardzo bardzo gęsty, kremowy i mocny. O taki chodziłoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-55821210993872250212018-04-07T11:42:09.180+02:002018-04-07T11:42:09.180+02:00Był na Wielkanoc. Super przepis. Gesty, kremowy i ...Był na Wielkanoc. Super przepis. Gesty, kremowy i mocny. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-14091985441620880512018-02-10T16:45:39.142+01:002018-02-10T16:45:39.142+01:00Świetny przepis! Ajerkoniak pyszny Świetny przepis! Ajerkoniak pyszny Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-48155465626870116412018-02-10T13:59:02.157+01:002018-02-10T13:59:02.157+01:00Raczej nie. Powinien być spirytus. Raczej nie. Powinien być spirytus. Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-1358412864869222822018-02-04T13:46:06.095+01:002018-02-04T13:46:06.095+01:00Robię ! Tylko czy wódka się nada ?Robię ! Tylko czy wódka się nada ?Anonymousnoreply@blogger.com