tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post3905431348224797836..comments2024-03-08T07:35:11.518+01:00Comments on Na To Mam Ochotę: Puszyste Bułki z Chrupiącą SkórkąPaulina z Na To Mam Ochotęhttp://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comBlogger48125tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-89221289044697748232022-12-31T17:03:24.437+01:002022-12-31T17:03:24.437+01:00Bułeczki wyszły bardzo smaczne ale mimo nacięcia n...Bułeczki wyszły bardzo smaczne ale mimo nacięcia nie popękały. Nie wiem czy ta pomada nie była za rzadka a jakiej gęstości ona powinna być? I zdaje sie, że samo ciasto wyszło mi troche za luźne. Małgorzata Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-81372702920507720592022-06-15T20:00:46.057+02:002022-06-15T20:00:46.057+02:00Może woda czy mleko były za ciepłe i zabiły drożdż...Może woda czy mleko były za ciepłe i zabiły drożdże.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-78164010338587340852022-03-13T11:41:34.701+01:002022-03-13T11:41:34.701+01:00Ciasto mocno kleiło się do rąk. Wszystko odmierzon...Ciasto mocno kleiło się do rąk. Wszystko odmierzone co do g/ml. Musiałem dodać ok. 150-200 g mąki żeby dało się wyrobić. Mąka typ 450, wyrabiane przez 20 minut robotem. Wyrosło pięknie ale nie dało się go zagnieść bo lepiło się do wszystkiego. Po dodaniu mąki było ok. mgregorhttps://www.blogger.com/profile/08848990473600327615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-36421049934287064602022-02-12T12:08:32.389+01:002022-02-12T12:08:32.389+01:00Moje ciasto też wyszło bardzo klejące, ale jakoś d...Moje ciasto też wyszło bardzo klejące, ale jakoś dałam radę i bułki wyszły super. Robiłam z mąki 650 i na suchych drożdżach.Basiahttps://www.blogger.com/profile/09250993579998547447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-49455552697454003242021-09-15T16:53:20.227+02:002021-09-15T16:53:20.227+02:00Dziękuję za wiadomość, ogromnie się cieszę, że sma...Dziękuję za wiadomość, ogromnie się cieszę, że smakowały i to nawet przygotowane nie tylko w wersji "na słono", a i - na słodko :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-39762149092481814752021-09-13T19:34:13.586+02:002021-09-13T19:34:13.586+02:00Bułki wyszły przepyszne, chrupiące i nadają się za...Bułki wyszły przepyszne, chrupiące i nadają się zarówno na słodko jak i na słono. Rewelacja. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-37998373958831691362021-03-26T11:46:48.246+01:002021-03-26T11:46:48.246+01:00Kiedyś robiłam z 405 (pewnie Mąka Basia? ;), teraz...Kiedyś robiłam z 405 (pewnie Mąka Basia? ;), teraz najczęściej 450 - Szymanowska ;) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-8594002559836211532021-03-21T13:05:03.021+01:002021-03-21T13:05:03.021+01:00Mi tez ciasto bardzo się klei, dosypałam mąki. Ter...Mi tez ciasto bardzo się klei, dosypałam mąki. Teraz wyrasta. Jaki typ mąki pani używa? Moze tu jest problem, że każdy używa innej. U mnie 405.Zuzia29100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-43773054913447112802021-03-11T19:23:42.006+01:002021-03-11T19:23:42.006+01:00Tak, ta skórka wychodzi super :) Dziękuję za komen...Tak, ta skórka wychodzi super :) Dziękuję za komentarz :) Pozdrawiam!!!Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-11544105135232642852021-03-07T11:48:19.696+01:002021-03-07T11:48:19.696+01:00Bułeczki są proste w wykonaniu i bardzo smaczne, d...Bułeczki są proste w wykonaniu i bardzo smaczne, dzięki pomadzie skórka chrupiąca.Andys62https://www.blogger.com/profile/10615952427004167158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-26975065545468980442021-02-01T08:31:48.186+01:002021-02-01T08:31:48.186+01:00Rewelacyjny przepis,zrobiłam już trzy razy i za ka...Rewelacyjny przepis,zrobiłam już trzy razy i za każdym razem się udają.Wypróbowałam w ostatnim czasie trzy inne przepisy i dzieci zdecydowały, że Pani przepis jest najlepszy,więc przy nim pozostanę. pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-64838266198370932712021-01-13T20:58:11.776+01:002021-01-13T20:58:11.776+01:00Bardzo się cieszę!!! Cudownie, że bułeczki przypad...Bardzo się cieszę!!! Cudownie, że bułeczki przypadły Pani do gustu ! :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-78374948402622435722021-01-09T20:40:15.815+01:002021-01-09T20:40:15.815+01:00Rewelacyjny przepis. Szukałam takiego, w którym bu...Rewelacyjny przepis. Szukałam takiego, w którym bułeczki mają faktycznie chrupiącą skórkę i nareszcie znalazłam! Myk z pomadą jest genialny. Posypałam część sezamem, część czarnuszką i nic się nie osypało. <br />Będę wracała na ten blog. Tomirahttps://www.blogger.com/profile/13007866085121384651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-79547893679245024142021-01-09T15:40:02.932+01:002021-01-09T15:40:02.932+01:00Rewelacyjny przepis! Szukałam przepisu na buleczki...Rewelacyjny przepis! Szukałam przepisu na buleczki z chrupiącą skórką i to jest ten pierwszy i najlepszy. Myk z pomadą jest genialny. Będę zaglądać częściej. ☺ Tomirahttps://www.blogger.com/profile/13007866085121384651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-28465563275606499242020-11-15T08:27:10.542+01:002020-11-15T08:27:10.542+01:00To jest poprostu obłęd! Uzaleznilam się, jeszcze p...To jest poprostu obłęd! Uzaleznilam się, jeszcze posypuje ziarka po wierzchu, idealne 😍Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14461473938314803151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-72268615813033727922020-11-02T20:21:49.240+01:002020-11-02T20:21:49.240+01:00Formuje wysokie bułki, smaruje mieszanką, a późnie...Formuje wysokie bułki, smaruje mieszanką, a później wkładam do piekarnika z termoobiegiem - 210* - tak, aby temperatura była uderzeniowa - ciasto z zewnątrz powinno się pozamykać. Później piekę na funkcji góra-dół :) Cieszę się, że bułeczki Pani wyszły i jest Pani zadowolona :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-75110473633937346072020-10-31T16:23:49.828+01:002020-10-31T16:23:49.828+01:00Bulki wyszly fajne. Mysle ze przy tym przepisie po...Bulki wyszly fajne. Mysle ze przy tym przepisie pozostane ;) jedna rzecz mnie jednak "martwi" - Twoje bulki sa takie fajne, okragle, wysokie, a moje tak sie rozlewaja jak rosna, sa bardziej plaskie. Co na to poradzic? Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-81407607006385294572020-10-24T14:31:27.038+02:002020-10-24T14:31:27.038+02:00Dziekuje za blyskawiczna odpowied. Zaraz zaczynam ...Dziekuje za blyskawiczna odpowied. Zaraz zaczynam formowanie buleczek. Dam znac jak wyszlo. A i jeszcze: wstawiamy bulki do rozgrzanego piekarnika?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-64418424337840012952020-10-24T14:16:11.241+02:002020-10-24T14:16:11.241+02:00Dziekuje za blyskawiczna odpowied. Zaraz zaczynam ...Dziekuje za blyskawiczna odpowied. Zaraz zaczynam formowanie buleczek. Dam znac jak wyszloAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-5544687364952339692020-10-24T14:10:16.104+02:002020-10-24T14:10:16.104+02:00Zaktualizowałam przepis podając wyliczenia w g i m...Zaktualizowałam przepis podając wyliczenia w g i ml :) PozdrawiamPaulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-79848600047512437792020-10-24T12:50:57.172+02:002020-10-24T12:50:57.172+02:00Witam,
Zgodze sie z poprzednikami ktorzy mieli pro...Witam,<br />Zgodze sie z poprzednikami ktorzy mieli problemy. Strasznie sie klei. Mimo wszystko chcialabym upiec te bulki jak nalezy a odmierzanie "na szlanki" jest dla mnie bardzo nieprecyzyjne. Czy mozna poprosic o wyliczenie skladnikow w gramach? Plyny tez w gramach, jesli mozna. Nie trafilam jeszcze na dobry przepis na bulki,moze ten bedzie ok. Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-44129810063362822212020-10-11T19:28:13.012+02:002020-10-11T19:28:13.012+02:00Myślę, że tak :)Myślę, że tak :)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-54401126726240587752020-10-09T10:28:37.262+02:002020-10-09T10:28:37.262+02:00Czy mogę użyć maki orkiszowe typ 2000??
Czy mogę użyć maki orkiszowe typ 2000??<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-63749360141664207882020-09-24T13:45:34.906+02:002020-09-24T13:45:34.906+02:00Nie zgodzę się z tym, piekę te bułeczki bardzo czę...Nie zgodzę się z tym, piekę te bułeczki bardzo często i nie miałam nigdy problemów z ciastem. Może za krótko je Pani wyrabia? Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-49905650401054350752020-09-19T14:05:22.745+02:002020-09-19T14:05:22.745+02:00za dużo mokrych składników na taką ilość mąki, tut...za dużo mokrych składników na taką ilość mąki, tutaj max 200ml powinno być, bo ciasto jest strasznie kleiste, choć wyrabiałam ponad 15 minut i już tak pod górkę było do końca z tymi bułkami Anabelhttps://www.blogger.com/profile/01284128043394309634noreply@blogger.com