tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post1696583797677494932..comments2024-03-08T07:35:11.518+01:00Comments on Na To Mam Ochotę: Mini Croissants - Domowe Maślane RogalikiPaulina z Na To Mam Ochotęhttp://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-67243705442224487742020-01-26T19:29:55.148+01:002020-01-26T19:29:55.148+01:00Super :) Bardzo, bardzo się cieszę :) Serdecznie p...Super :) Bardzo, bardzo się cieszę :) Serdecznie pozdrawiam :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-4642529306125993062020-01-26T10:08:23.892+01:002020-01-26T10:08:23.892+01:00Rogaliki wyszły bardzo pyszne zrobię napewno jeszc...Rogaliki wyszły bardzo pyszne zrobię napewno jeszcze nie raz i to z podwójnej porcji przepis strzał w 10 a przy okazjimofe pochwalić również paczki i strucle z Makiem rewelacja będę tu często zaglądać i korzystać z pani przepisów pozdrawiam serdecznie i gratuluję talentu 😉Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-18741882784253481452020-01-26T00:20:42.888+01:002020-01-26T00:20:42.888+01:00Proszę popatrzeć na zdjęcia powyżej - ciasto nawet...Proszę popatrzeć na zdjęcia powyżej - ciasto nawet wygląda na "twarde, stabilne", dlatego nie wymaga podsypywania dużą ilością mąki :) Proszę dać znać jak wyszło. W razie czego - proszę śmiało pytać, postaram się pomóc :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-89145022525097334122020-01-26T00:18:15.632+01:002020-01-26T00:18:15.632+01:00Można, ale należy je szczelnie owinąć folią. Przep...Można, ale należy je szczelnie owinąć folią. Przepraszam za późną odpowiedź ;) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-82206727862100136592020-01-25T23:58:21.303+01:002020-01-25T23:58:21.303+01:00Można część ciasta, po wykonaniu wszystkich etapów...Można część ciasta, po wykonaniu wszystkich etapów - włożyć do zamrażarki i wyjąć jak będzie miało się ochotę na rogaliki. Można też zamrozić upieczene i wystudzone - szczelnie owinięte folią spożywczą. Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-32568105309111646802020-01-25T23:56:23.340+01:002020-01-25T23:56:23.340+01:00Mąka typ 450. Można od razu dodać rozczyn, ciasto ...Mąka typ 450. Można od razu dodać rozczyn, ciasto nie będzie miało luźnej konsystencji, nie powinno być twarde jak skała, ale nie będzie też miękkie jak tradycyjne drożdżowe. Po chłodzeniu ono dodatkowo jeszcze stwardnieje, ale tak ma być :) Proszę się nie bać i zrobić według przepisu, trzymam kciuki! Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-35085494848916438842020-01-25T23:52:56.761+01:002020-01-25T23:52:56.761+01:00Można nutellą, dżemu nie polecam bo wypłynie - jeś...Można nutellą, dżemu nie polecam bo wypłynie - jeśli już to marmolada tak jak w tych przepisach : <br />Rogaliki z Marmoladą : <br />https://natomamochote.blogspot.com/2020/01/krucho-drozdzowe-rogaliki-z-domowym.html<br /><br />Rogaliki z Nutellą: <br />https://natomamochote.blogspot.com/2020/01/kruche-rogaliki-drozdzowe-z-nutella.html<br /><br /><br />Nie mniej - croissanty polecam piec same, bez dodatków, a podawać je z nimi :) Proszę dać znać jak się udały :) Pozdrawiam !Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-65790528640856345092020-01-25T23:49:51.138+01:002020-01-25T23:49:51.138+01:00Tak jak w przepisie. Ostatni etap to leżakowanie w...Tak jak w przepisie. Ostatni etap to leżakowanie w lodówce - tam zostawia je Pani na noc jeśli chce :) Rano wyjmuje, rozwałkowuje, formuje rogaliki i odstawia na wyrastanie - dopiero później do piekarnika :) Proszę dać znać jak wyszły :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-17987416734224171772020-01-23T14:45:33.645+01:002020-01-23T14:45:33.645+01:00Jakiej mąki pani użyła typ moje ciasto wyszło twar...Jakiej mąki pani użyła typ moje ciasto wyszło twarde chciałbym jeszcze raz podejść do przepisu i mam pytanie jak drożdże rozmieszam to dodaje od razu czy czekać 10 lub 15 minut Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-33171928904475386772020-01-23T13:20:56.392+01:002020-01-23T13:20:56.392+01:00Czy można je nadziewac nutella lub dżem Czy można je nadziewac nutella lub dżem Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-18261491821771492742020-01-22T10:43:40.746+01:002020-01-22T10:43:40.746+01:00Czy jeśli chce pięć ciasto rano to wkładam je na 3...Czy jeśli chce pięć ciasto rano to wkładam je na 30 minut do zamrażarki i potem na noc do lodówki czy pomoc pomijam ostatnie 30 minut w zamrażarce i tylko na godzinę do lodówki nie rozumiem tego chciała bym je upiec wyglądają cudownie i Apewne tak smakują z budyniem były rewelacyjne z góry dziękuję za odpowiedź <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-91286619882726601502019-07-25T17:53:01.999+02:002019-07-25T17:53:01.999+02:00Jeśli mam być szczera to nawet we Francji nie jadł...Jeśli mam być szczera to nawet we Francji nie jadłam lepszych. Mam pytanie, chce zrobić z podwójnej porcji, połowe zamrozić i upiec za tydzień - w ktorym momencie zamrozić ? Już uformowane rogaliki ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-49285628417577746802019-05-22T09:23:50.968+02:002019-05-22T09:23:50.968+02:00O niebo lepsze niż z piekarni. Tamte są miękkie, t...O niebo lepsze niż z piekarni. Tamte są miękkie, tłuste i nie chrupią.<br />Z tego przepisu wychodzą idealne. Poczułam się jak we Francji :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-80454854082427754062019-05-14T08:37:55.338+02:002019-05-14T08:37:55.338+02:00Identyczne jadłam we francuskiej kawiarni :-) Były...Identyczne jadłam we francuskiej kawiarni :-) Były tylko troszkę większe, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby sobie takie zrobić. Mi odpowiadają akurat małe - można popróbować z większą ilością dżemów. My najbardziej lubimy z morelowym i brzoskwiniowym. Ciekawa jestem, czy można mrozić po upieczeniu i wystudzeniu? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-15946934040953871882019-03-17T21:12:33.515+01:002019-03-17T21:12:33.515+01:00Mój synek powiedział że jego brzuszek się cieszy :...Mój synek powiedział że jego brzuszek się cieszy :) pyszne Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-21747466791174023602019-03-01T20:29:43.282+01:002019-03-01T20:29:43.282+01:00Jest z nimi trochę pracy ale warto, zgadzam się. R...Jest z nimi trochę pracy ale warto, zgadzam się. Robiłam tydzień temu a dziś kolejne ciasto się mrozi. Jutro będziemy się nimi delektować od samego rana. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-68466183025707657722019-02-10T10:22:03.832+01:002019-02-10T10:22:03.832+01:00Warto poświęcić na nie czas. Są bardzo smaczne. Do...Warto poświęcić na nie czas. Są bardzo smaczne. Do środka włożyłam czekoladę ale lepsze bez niej. Delikatniejsze i lżejsze. Jak Pani radzi najlepsze faktycznie cieplutko z dżemem figowym Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-59345050036565783182019-01-03T22:40:17.400+01:002019-01-03T22:40:17.400+01:00Ukochane moje :) najbardziej lubię z czekoladą. Os...Ukochane moje :) najbardziej lubię z czekoladą. Ostatnio jeszcze gorące podałam z lodami i sosem malinowym. Na samo wspomnienie slinka leci Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-28709742997944379522018-11-06T08:57:09.143+01:002018-11-06T08:57:09.143+01:00Boskie! Pięknie się listkują, rozpływają się w ust...Boskie! Pięknie się listkują, rozpływają się w ustach. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-38829528952378069152018-10-31T08:04:00.003+01:002018-10-31T08:04:00.003+01:00ŚWIETNY PRZEPIS !ŚWIETNY PRZEPIS !Anonymousnoreply@blogger.com