tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post2968618885260064060..comments2024-03-08T07:35:11.518+01:00Comments on Na To Mam Ochotę: Dyniowe Ciasto Miodowe z Kremami Śmietankowym i BudyniowymPaulina z Na To Mam Ochotęhttp://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-80712611549051635452020-02-08T15:49:51.670+01:002020-02-08T15:49:51.670+01:00Nie ma za co :) Nie ma za co :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-79893571626911728342020-02-07T19:54:14.034+01:002020-02-07T19:54:14.034+01:00Dziękuję za poradę z tym gotowym purre Dziękuję za poradę z tym gotowym purre Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-50327314405652455062019-06-22T14:15:48.411+02:002019-06-22T14:15:48.411+02:00:):)Alan Komiściukhttps://www.blogger.com/profile/02030959330983953367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-85365493071326037022019-03-28T20:35:51.500+01:002019-03-28T20:35:51.500+01:00To ciasto dyniowo-miodowe więc raczej dynia jest t...To ciasto dyniowo-miodowe więc raczej dynia jest tutaj istotnym składnikiem. Można spróbować marchewkę, ale będzie miało zupełnie inny smak - wyjdzie raczej marchewkowe, nie wiem jak krem odnajdzie się w takim połączeniu, nie próbowałam. Polecam jednak kupić gotowe puree z dyni (w razie konieczności odparować) lub mrożoną dynię w kostkach - jest w każdym hipermarkecie, rozmrozić, odsączyć z nadmiaru wody np. na gazie, zblendować i wykorzystać do tego ciasta :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-199724598568359132019-03-28T19:59:21.392+01:002019-03-28T19:59:21.392+01:00Co mozna dodać w zamian za puree z dyni?Co mozna dodać w zamian za puree z dyni?Danutahttps://www.blogger.com/profile/13652324265073406498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-55939558065325638332018-11-04T22:22:02.042+01:002018-11-04T22:22:02.042+01:00Jesienią i zimą smakuje najlepiej :)Jesienią i zimą smakuje najlepiej :)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-50868035290730359282018-11-04T20:46:59.905+01:002018-11-04T20:46:59.905+01:00Od kiedy pierwszy raz je upiekłam stało się moim u...Od kiedy pierwszy raz je upiekłam stało się moim ulubionym ciastem. Nie ma sobie równych.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-54874187194017895392018-11-03T07:49:15.057+01:002018-11-03T07:49:15.057+01:00wspaniale wyglądawspaniale wyglądaIzaahttps://www.blogger.com/profile/11455685679828651082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-40133194202019304132018-11-03T07:30:33.974+01:002018-11-03T07:30:33.974+01:00Fantastyczna propozycja na jesień:)Fantastyczna propozycja na jesień:)madlene17https://www.blogger.com/profile/00697457423672423873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-62796260381639670462018-10-30T14:25:25.884+01:002018-10-30T14:25:25.884+01:00Klasa sama w sobie :) Ciasto smakuje nie do opisan...Klasa sama w sobie :) Ciasto smakuje nie do opisania. Miód i orzechy, budyń, dynia .. lekki krem i delikatne ciasto. Często robię ale dopiero pisze komentarz teraz w podziękowaniu:) Pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-29309401272057326562018-10-28T16:07:01.269+01:002018-10-28T16:07:01.269+01:00Po prostu pycha !Po prostu pycha !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-76374839811207162422018-02-03T19:10:29.215+01:002018-02-03T19:10:29.215+01:00Najlepsze ciasto jakie jadłam. Boże jakie to dobre...Najlepsze ciasto jakie jadłam. Boże jakie to dobre. Zjadłam sama pół tortownicy! Czuję się jak miś .. ale nie żałuję :) wszystkim w domu smakuje. Pozdrawiamy i prosimy o kolejne tak pyszne propozycje Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-75697570221289378302017-10-29T21:32:28.111+01:002017-10-29T21:32:28.111+01:00Można przygotować większą porcję, proponuje do cia...Można przygotować większą porcję, proponuje do ciasta zużyć: 6 jajek, 3/4 szklanki cukru, 1 szklanka miodu, 1 i 3/4 szklanki puree z dyni, 1 szklanka oleju, 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.<br /><br />Może być blaszka prostokątna :) Czas pieczenia też może się wydłużyć. Proszę pamiętać - pieczemy do tzw. suchego patyczka.<br /> <br />Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-2719764090351180542017-10-29T21:28:33.432+01:002017-10-29T21:28:33.432+01:00Nie wiem czy alkohol będzie pasować, ale spróbował...Nie wiem czy alkohol będzie pasować, ale spróbowałabym (jeśli już) miód pitny.. w sumie może być całkiem smaczne :) Pozdrawiam! Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-90906904391425337152017-10-29T17:35:35.983+01:002017-10-29T17:35:35.983+01:00Ciekawy pomysł na ciasto :) wygląda bardzo apetycz...Ciekawy pomysł na ciasto :) wygląda bardzo apetycznie. Chętnie wypróbuję przepis :) poza tym uwielbiam miodowe ciasta i budyń :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-91294788566291610272017-10-29T16:50:35.147+01:002017-10-29T16:50:35.147+01:00Pyszne. We wtorek chciałabym zrobić z podwójnej po...Pyszne. We wtorek chciałabym zrobić z podwójnej porcji - czyli podwoić ilość składników? I blaszka może być prostokątna? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-75350215276734800042017-10-08T22:05:42.788+02:002017-10-08T22:05:42.788+02:00Mój numer jeden na jesień :-) osoby które się zast...Mój numer jeden na jesień :-) osoby które się zastanawiają czy warto upiec zapewniam że takAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-69132198050461994722017-09-22T20:33:04.457+02:002017-09-22T20:33:04.457+02:00Wyrosło z piękną, lekko popękane górkä która i tak...Wyrosło z piękną, lekko popękane górkä która i tak zresztą jest do scięcia i poruszenia. Uskrobałam kawałek i smakuje obłędnie. Wilgotne, czuć lekko miód i jakby kogel mogel - pyszne <3 a jeszcze bez kremu. Dam znać jak skończę. Mam tylko pytanie czy pasowałby tu jakiś alkohol? Do nnasaczenia oczywiscie. Pozdrawiam cieplutko! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-34559649964313951342017-09-21T13:36:34.946+02:002017-09-21T13:36:34.946+02:00Wyszło rewelacyjne. Pyszne, łatwo się kroi. Piękni...Wyszło rewelacyjne. Pyszne, łatwo się kroi. Pięknie wygląda, smakuje bardzo Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-72321151794330793262017-09-20T07:57:49.408+02:002017-09-20T07:57:49.408+02:00Bardzo nam smakuje to ciasto. Jest słodkie ale nie...Bardzo nam smakuje to ciasto. Jest słodkie ale nie za słodkie. Nie jest mdłe - zjadłam wczoraj 3 kawałki sama. Ciasto wilgotne, stabilne i piękne, czuć miód. Kremy są wyborne - ten budyniowy pasuje rewelacyjnie. Myślałam że zabiorę trochę do pracy ale nikt w domu się na to nie zgodził. Pozdrawiam serdecznie, Monika.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-7147422037288388622017-03-02T15:01:20.656+01:002017-03-02T15:01:20.656+01:00Pyszne i tak delikatne w smaku. Niebo :)Pyszne i tak delikatne w smaku. Niebo :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-36207153844276878392017-02-27T11:47:54.537+01:002017-02-27T11:47:54.537+01:00Fenomenalne! Smaki się dopełniają, do kawkę idealn...Fenomenalne! Smaki się dopełniają, do kawkę idealne. Piekłam w sobotę i już po nim śladu nie ma, a wstyd sie przyznac ze w domu tylko 2 osoby :)Anonymousnoreply@blogger.com