tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post2311812339924281880..comments2024-03-08T07:35:11.518+01:00Comments on Na To Mam Ochotę: Pączki z Bitą ŚmietanąPaulina z Na To Mam Ochotęhttp://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-74133736973209168782021-03-19T08:14:01.937+01:002021-03-19T08:14:01.937+01:00Nigdy nie piekłam ciasta drożdżowego na pączki w p...Nigdy nie piekłam ciasta drożdżowego na pączki w piekarniku, ale myślę, że wyjdą, można spróbować :) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-67802807377468664772021-03-17T21:42:05.045+01:002021-03-17T21:42:05.045+01:00Czy wyjdą jak je upiekę?Czy wyjdą jak je upiekę?fiskahttps://www.blogger.com/profile/17047827279289437902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-62170261808210484282021-02-10T17:39:31.304+01:002021-02-10T17:39:31.304+01:00Nie wiem, czy na oleju wyjdą tak dobre. Na pewno s...Nie wiem, czy na oleju wyjdą tak dobre. Na pewno się usmażą, więc myślę, że można. Jednak polecam smalec. Żelatynę można pominąć, ja dodaję żeby śmietanka nie zaczynała wsiąkać w ciasto pączkowe np. kolejnego dnia :) Ale jeśli jest super ubita, gęsta to może Pani zrezygnować z żelatyny :) Pozdrawiam i życzę udanego Tłustego Czwartku :)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-53917675985096033622021-02-10T14:56:28.787+01:002021-02-10T14:56:28.787+01:00Czy można zamiast smalcu użyć oleju i pominąć żela...Czy można zamiast smalcu użyć oleju i pominąć żelatynę?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-469884854841166992021-02-08T18:10:12.137+01:002021-02-08T18:10:12.137+01:00Mój brat je uwielbia, więc nie mogło go zabraknąć ...Mój brat je uwielbia, więc nie mogło go zabraknąć na blogu :) Miło mi, że przepis się podoba :) Pozdrawiam !Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-73698077619060942142021-02-07T18:02:42.654+01:002021-02-07T18:02:42.654+01:00Wreszcie przepis w którym bita śmietana jest w pac...Wreszcie przepis w którym bita śmietana jest w paczku, w środku, a nie pączek przekrojony i podmarowany. Brawo. Super przepis Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-30007184495858112852020-10-05T22:07:53.195+02:002020-10-05T22:07:53.195+02:00Bardzo ciekawie to zostało opisane.Bardzo ciekawie to zostało opisane.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-57638304386866207352020-02-17T18:29:06.376+01:002020-02-17T18:29:06.376+01:00DESEROWEJ ja nie rozpuszczam w niczym, dodaję do &...DESEROWEJ ja nie rozpuszczam w niczym, dodaję do "prawie" ubitej śmietany w postaci śnieżnobiałego proszku ;) Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-72943252808971265752020-02-17T10:45:21.631+01:002020-02-17T10:45:21.631+01:00Witam podczas robiena nadzienia- bietej smietany z...Witam podczas robiena nadzienia- bietej smietany zelatynr dodajemy juz rozpuszczona(jak jest na opajowaniu) czy w sypujemy sucha? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14422768063618018699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-19174485162261572562020-02-05T16:43:07.808+01:002020-02-05T16:43:07.808+01:00Przepyszne ciasto pączkowe. Nadziać dobrą bitą śmi...Przepyszne ciasto pączkowe. Nadziać dobrą bitą śmietaną można tylko w domu. Nigdy nie widziałam takich w cukierni i podejrzewam że śmietaną byłaby sztuczna Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-19745822448776840962019-10-24T22:39:18.191+02:002019-10-24T22:39:18.191+02:00Moje dziecko wyjadło polowe bitej do pączków więc ...Moje dziecko wyjadło polowe bitej do pączków więc czesc jest z dzemem a czesc ze smietanką. Tak czy tak wyszly puchate, mieciutkie.. az brak słow na to jakie są smaczne. Najlepsze, prawdziwe. Będę polecała Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-32172765379100730392019-03-01T08:18:32.726+01:002019-03-01T08:18:32.726+01:00Dużych około 30 sztuk :) Właśnie robiłam Dużych około 30 sztuk :) Właśnie robiłam Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-30396747443371075902019-02-28T13:22:18.716+01:002019-02-28T13:22:18.716+01:00Gotowe, są pyszne i znów mam obawy czy uda mi się ...Gotowe, są pyszne i znów mam obawy czy uda mi się zamrozić bo rozchodzą się błyskawicznie. Pyszne !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-77001885485029307992019-02-27T18:24:53.170+01:002019-02-27T18:24:53.170+01:00Bardzo Pani dziękuję :) Bardzo Pani dziękuję :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-23854217719406727442019-02-27T18:19:09.757+01:002019-02-27T18:19:09.757+01:00I nie ma za co przepraszać! :) Pozdrawiam! :)I nie ma za co przepraszać! :) Pozdrawiam! :)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-5469471297293728082019-02-27T18:18:34.848+01:002019-02-27T18:18:34.848+01:00Ja mroziłam z pomadą i było ok, ale można polukrow...Ja mroziłam z pomadą i było ok, ale można polukrować dopiero po rozmrożeniu (zwykłym lukrem z cukru pudru i wody). Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-29330245413315733832019-02-27T18:14:43.219+01:002019-02-27T18:14:43.219+01:00A mrozimy już z pomadą cukierniczą ? Przepraszam ż...A mrozimy już z pomadą cukierniczą ? Przepraszam że tak zawracam głowę;) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-31215576711975556842019-02-27T18:08:06.244+01:002019-02-27T18:08:06.244+01:00Cieszę się bardzo, że aż tak przypadły do gustu :)...Cieszę się bardzo, że aż tak przypadły do gustu :) Co do mrożenia - jak najbardziej można, ale po usmażeniu, wystudzone, bez nadzienia (wyjątkiem może być marmolada). Pączki najlepiej przełożyć do tekturowego pudełka, albo / i zawinąć papierem śniadaniowym, a później szczelnie folią spożywczą, aby nie przeszły zapachami. Kiedy mamy ochotę na pączki - wyjmujemy z zamrażarki i zostawiamy w temperaturze pokojowej przez jakieś 5-6 godzin. Pozdrawiam!Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-56151233486580197072019-02-27T18:00:56.181+01:002019-02-27T18:00:56.181+01:00Moją dietę szlak trafił. Zjadłam ich dużo za dużo....Moją dietę szlak trafił. Zjadłam ich dużo za dużo. Ale za to jestem chyba najszczesliwszą osobą ma świecie i nadal o dziwo czyje się lekko. Pączki są wspaniałe. Ciasto faktycznie z najlepszego przepisu i ta bitą śmietanką. Pyszne. I zgadzam się że żelatyna jest potrzebna - robiłam je wczoraj a dziś pączki nadal są pełne śmietanki jak świeżo ubitej. Jutro robię kolejne i tu moje pytanie. Chce zrobić ich więcej, trochę z czekoladą bo widzę nowy pomysł na blogu. Można pączki mrozić ? Przed czy po smażeniu czy lepiej nie ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-83552809447460730822019-02-27T11:22:26.265+01:002019-02-27T11:22:26.265+01:00Witam, ile dużych paczkow wychodzi z tego przepisu...Witam, ile dużych paczkow wychodzi z tego przepisu ? PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00501625960462947248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-52501020407924919332019-02-26T20:05:21.906+01:002019-02-26T20:05:21.906+01:00Na smalcu pączki są o wiele smaczniejsze i według ...Na smalcu pączki są o wiele smaczniejsze i według mnie paradoksalnie znacznie lżejsze niż na oleju. Żelatyna nie jest zbędna - jej ilość jest niewielka, bita śmietana jest sztywniejsza, dzięki temu nawet na drugi dzień wypełnia pączka nie wsiąkając w ciasto. Pozdrawiam :)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-70547698684076854732019-02-26T19:53:12.982+01:002019-02-26T19:53:12.982+01:00Zelatyna zbedna zupelnie. Nie ogarniam smalcu,to j...Zelatyna zbedna zupelnie. Nie ogarniam smalcu,to jakby sobie ciasto wysmarowac swinskim tluszczem :P. Zdecydowanie wole olej, poza tym przepis jest bardzo dobry.Ninahttps://www.blogger.com/profile/09183357229962283528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-9286495020226640322019-02-20T00:59:40.071+01:002019-02-20T00:59:40.071+01:00Wyglądają ślicznie ! Na pewno zrobię na tłusty czw...Wyglądają ślicznie ! Na pewno zrobię na tłusty czwartek. Ciasto drożdżowe na te pączki już znam bo rok temu smażyłam te ż marmoladą z Pani bloga i powiem szczerze że żałowałam że od razu nie zrobiłam z podwójnej porcji. Przyjechali goście i nie mogli się nimi najeść, rozeszły się wszystkie. Były pyszne i już nie mogę się doczekać tych z bitą śmietaną. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-59293757511234358692018-12-15T18:30:36.025+01:002018-12-15T18:30:36.025+01:00Jeśli będę miała taki syfon - chętnie wypróbuję :)...Jeśli będę miała taki syfon - chętnie wypróbuję :)Paulina z Na To Mam Ochotęhttps://www.blogger.com/profile/06026516459306575206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3277232142707017693.post-25652911365125056992018-12-13T15:16:10.511+01:002018-12-13T15:16:10.511+01:00Najlepsze pączki z bitą śmietanę jakie jadłem to t...Najlepsze pączki z bitą śmietanę jakie jadłem to takie ze śmietaną przygotowaną w syfonie. Jego działanie jest bardzo proste, a bita śmietana wyśmienita. I łatwo ją potem dozować za pomocą dopasowanych końcówekSyfon do bitej śmietanyhttps://www.gastrro.pl/rodzaj-lokalu/lodziarnia/syfony-do-bitej-smietany.htmlnoreply@blogger.com