Menu górne

Pasta z Makreli


Bardzo smaczna sałatka z makreli. Z odpowiednimi dodatkami ta ryba zaczyna smakować na prawdę niesamowicie. Pasta idealnie komponuje się ze świeżutkim pieczywem, jest doskonała na śniadanie lub kolację. Polecam! 




Składniki:
  • 2 duże makrele
  • 6 jajek
  • 150 g sera żółtego (np. gouda)
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 średnia cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
Mięso ryby pozbawić ości i przełożyć do miseczki. Ugotowane na twardo jajka i cebulę pokroić w małą kostkę, ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do miski i dobrze wymieszać. Dodać majonez i jogurt - połączyć. Na końcu wmieszać szczypiorek i dosolić do smaku. Odstawić na min. 30 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz